11:30 – 12:10

Цапаница за бебета (6 месеца – 3 години)

Location: зона „Работилници“

„Цапаница за бебета“ е рисуване през сензорната игра – чрез различни техники и текстури (рисуване с пяна, рисуване върху сол, различни варианти на оцветяване). Лесни техники, които дават удивителни резултати и развиват увереност у малките творци. Всички тези дейности накрая водят до резултат цапаница и шедьоври.

Рисуването е един от основните методи за ранно детско развитие. Затова в „Цапаница на бебета“ ще бъдат представени ползите от рисуването и сензорната игра.

Рисуването позволява на децата да изразят своите чувства, емоции и креативност. Развива фина моторика, координация, езикови умения и въображение. Насърчава децата да изпитват нови преживявания, чувство на гордост от постиженията си в това, което сами създават, като така им се дава възможност да придобият увереност в своето обучение и способности.

Рисуването позволява на децата да експериментират с цветове, да ги смесват и да създават свои, които да отговарят на техните идеи.

Сензорната игра позволява на децата да придобият увереност, като участват активно в ученето, използвайки петте сетива. Сензорната игра укрепва и мускулите на децата, и сетивата им. Тя им позволява да разширят концентрацията си, креативността и социалните си умения чрез взаимодействие в групово преживяване.

Децата могат да използват въображението си, за да създават свои собствени предмети и преживявания.

Сензорната игра им дава възможност да научат понятия като „обем“, „капацитет“, „тежък“, „лек“, „мокър“, „сух“. Тя подобрява и речника, като насърчава децата да изразяват това, което чувстват, миришат, виждат, вкусват, чуват и докосват.

Заниманието ще е подходящо за деца от 6 месеца до 3 години, като максималният капацитет е 10 – 12 участници.

За записване желаещите могат да се свържат с организаторите чрез съобщение на Facebook страницата им или на e-mail info@littlemiracles.bg, както и на телефони 0883337948 и 0883540006.

Social Share