Обединени ферми

„Обединени ферми“ е български производител на вкусна и качествена храна с четири животновъдни ферми в сърцето на Стара планина и Предбалкана и една високотехнологична оранжерия за екологично зеленчукопроизводство в Стара Загора.

За да затворят цикъла на производство и да гарантират 100% качество на предлаганите от тях храни, създават и собствени малки цехове за млекопреработка и месопреработка в Стара Загора.

„Обединени ферми“ предлага алтернатива на индустриалната храна, лимитирано производство без хормони и антибиотици от селектирани 6+ месеца пасищно отглеждани животни:

  • младо говеждо;
  • биволско месо;
  • агнешко месо;
  • биволски млечни продукти.

В месопреработвателния си цех те произвеждат пресни заготовки и разфасовки от: младо говеждо от селектираните породи „Абърдийн Ангъс“, „Галоуей“, „Лимузин“; агнешко от месодайната френска порода „Мутон Шароле“; сурово-сушени деликатеси от говеждо и биволско, буркани с пастет, костен бульон и месо.

„Обединени ферми“ разполагат и с две модерни камери за сухо зреене на месото за получаване на крехки стекове от младо говеждо. Сухото зреене е процес, който едновременно подобрява вкуса и крехкостта на месото. Излагайки месото на въздух в контролирана климатична среда, влагата се изтегля и естествените ензими в говеждото месо разграждат бавно по-твърдите мускули и съединителната тъкан, което го прави по-крехко. Мазнините започват да се окисляват, а бактериите, образувани в процеса на стареене, произвеждат силен и богат вкусов профил на месото.

В цех за млекопреработка в Стара Загора „Обединени ферми“ произвеждат под пълен контрол висококачествени млечни продукти от 100% чисто и пълномаслено биволско мляко: сирене, кашкавал, кисело мляко, извара и моцарела по оригинална италианска рецепта. Биволското мляко пристига в цеха от фермата им в Балван, където пасищно се отглеждат над 400 бивола порода „Българска Мурра“.

„Обединени ферми“ имат собствен физически магазин в Стара Загора и онлайн магазин с доставки в цялата страна, където може да се открият всички техни фермерски продукти.

Social Share