Слънце Луна

Слънце Луна е семейна инициатива за възстановяване, запазване и развитие на традиционната земеделска и занаятчийска култура в производството на хляб – истински, здравословен и вкусен.

От 2003 г. насам Слънце Луна изпробват различни рецепти за добре балансиран пълнозърнест хляб. Така се ражда хляба „Слънце Луна“ – тяхната запазена марка, символ на хармонията между двете основни небесни светила – Слънцето и Луната, олицетворена от любовта между пшеницата и ръжта. Пълен баланс, преливане и обединение между изначалните сили в природата – Ин и Ян. Първата пекарна, в която се пече хляб „Слънце Луна“, е в столичния квартал Княжево.

Постепенно Слънце Луна разработват и други интересни рецепти за истински хляб с основна съставка качествено и прясно смляно на каменна мелница брашно.

За да са наистина сигурни в качеството на хляба, който предлагат, от Слънце Луна правят основно хляб с квас – най-естествената и, съответно, най-бавна ферментация на тестото, за да втаса то и да стане готово за печене.

Слънце Луна предлагат всеки ден над 15 вида прясно изпечен хляб, а също и пълнозърнести банички, сладкиши и курабийки.

Преди повече от 15 години те основават първия вегетариански ресторант в София (близо до „Попа“), който носи името “Веджи хоум” (вегетарианската къща).

Малко по-късно, обединяват идеи с кулинарния артист Йоана Петрова и заедно създават „Сладкишницата на Слънце Луна“, която въвежда новата вълна в сладкарството – здравословни, пълнозърнести сладкиши с натурален вкус на мед, нерафинирана захар, агаве.

Има и още. Слънце Луна създават и магазин, в който можете да намерите насипни зърнени и бобови храни, семена и ядки, сушени плодове, паста, вино, сладка, зехтин и шарлан, шоколад, брашно, всекидневно изобилие от прясно изпечен хляб, сладкиши… и много други изненади.

 

Social Share