Фондация „Искам бебе“

Фондация „Искам бебе“ работи в помощ на двойките с репродуктивни проблеми вече 16 години. Мисията им е в България да се раждат повече желани деца. Мрежата им от доброволци е в над 40 града. Това са млади хора, преминали през трудния път на инвитро. 

Целта на фондацията е да подпомага и подкрепя двойките с репродуктивни проблеми, като работи в посока информираност, социална отговорност, защита на правата на пациентите, съдействие за осъществяване на контакти с отговорните държавни и общински институции.

Фондацията успява да подпомага двойките, борещи се за дете, финансово и емоционално. Статистиката е, че 145 000 двойки в България имат репродуктивни проблеми, от които над 40 000 са за донорска инвитро процедура. Но в действителност проблемът е много по-мащабен, защото все още има двойки, които не споделят и остават извън официалните данни. Средно 5 години отнема на едно семейство да открие и разреши проблема си, а не са малко и случаите, в които търсенето отнема повече от 10 години. 

Екипът на фондация „Искам бебе“ вярва, че заедно можем да помогнем за раждането на повече желани деца в България – търпеливо и с вяра в по-доброто бъдеще за страната ни.Social Share